Имах невероятният късмет да минимализирам проба-грешките си в избора на козметика, благодарение на работата ми в Loreal Bulgaria. А това на 21 си беше не просто да знаеш защо не е хубаво да си лягаш с грим, след дискотека, а да осъзнаеш от рано какво е това първо, второ, трето, сутрин и вече за кожата.

Някои от Вас знаят, други не, но 4 години бях техен консултант в аптечната мрежа и работех за брандове като Vichy, La Roche Posay, а малко по-късно се присъедини и CeraVe. Тези години ми дадоха невероятен опит, ранно осъзнаване как да се грижа за кожата ми и най-важното – кои са подходящите продукти за нея.

Връщам се към избора на фон дьо тен и понеже това обикновенно е финалния завършек, много е важно да подберете правилния цвят и текстура.

Dermablend ви дава възможност да измерете между флуйд, какъвто използвам аз, подходящ за всеки тип кожа. С добра и подходяща основа, дори на комбинираните кожи не утежнява, но предвид че вече има 3D коректор, предназначен конкретно за комбинирана кожа, изберете този, които е по-подходящ според необходимия завършек.

Флуйдът е с много лека и приятна текстура, оправдава всички очаквания за покривност, а най-голямото му предимство е 35 SPF слънцезащита, което за градски условия си е повече от супер!

Има прерфектната покривност при розацея, сивкав тен, умора, капиляри и всички онези несъвършенства, които искаме да прикрием, за да се чувстваме по-добре и уверени в ежедневието ни. Оставя естествен завършек по кожата, но това много зависи, разбира се, дали сте заложили на правилния цвят. Съветвам ви преди да закупите конкретен цвят, да посетите близката по-голяма аптека и да пробвате тестер цветове, които са изложени – това ще ви спести някоя друга от онези проби-грешки, ако не с продукта, то с цвета, което също не е никак малко. ТУК ,ще ви оставя линк към една от по-големите вериги аптеки, където със сигурност ще има тестери за проба на място или брошура с такъв за вкъщи. Често го купувам от тук и го хващам на -20 или повече %  от цената, така че следете си го.

Устойчивостта на продукта е 16ч и действителност можете да се доверите, че за това време ще запазите добрия вид на кожата си, като разбира се, не разчитайте, че ако сте цял ден изложени на слънце, този продукт и слънцезащитата, която има, ще бъдат достатъчни, за да се предпазите от пигментация или други неприятности. Повтаряйте често продукта и не забравяйте, че всичко що съдържа слънцезащита, е необходимо да се повтаря на всеки час, час и половина, при пряко излагане на слънце.

Опаковката е невероятно икономична. С една такава, при нанасяне всеки ден, ще го ползвате поне 4+ месеца, а като се запознаете с тектурата и правилната дозировката, / в началото нанасяйте буквално капки, докато му свикнете, защото наистина ви трябва малко, за да покриете желаната зона/ можете като мен да го ползвате и половина година. Между другото, не използвам гъбички или четки при нанасяне и го нанасям директно с пръсти – на мен ми е много по-лесно така, отколкото иначе. 🙂

Ако имате въпроси, знаете, винаги можете да ми пишете в IG или FB, като ще се радвам да съм помогнала в избора ви или да сте взели по-информирано и правилно решение за себе си.

With love,

Stef