Всеки тип кожа има своята специфика, чар, силни и слаби страни. Това, което можем да направим, за да сме сигурни, че се грижим възможно най-добре за нея, а и за себе си, е да определим правилно нейния тип и да започнем грижа, която е съобразена с конкретни нужди.

Моята я открих на 32 години, казва се Biologique Recherche и се появи в живота ми като на шега, по много естествен и красив начин.

Времето лети бързо и след месеци на активно използване в домашни условия и терапии с професионална намеса, кожата ми се отблагодарява с вид, който истински ми харесва да виждам в огледалото без грим.

Накратко ще обобщя моите първи стъпки, малко личен опит, а в последствие ще разберете, защо няма да ви препоръчам конкретни продукти, а съвсем друг подход. Най-важното, което научих след моето начало е, че няма нищо по-добро от това да използваш грижа, сякаш създадена точно за теб, която да работи върху определени участъци и да ни носи търсените резултати.

Biologique Recherche е френски бранд и това при първия досег ще  усетите онзи фин разкош, елегантност и професионализъм, който само Франция си знае как постига и успява да омае всеки с него. Грижата, която брандът предлага е персонализирана и тя зависи както от състоянието на кожата, така и до колко ще навлезе Biologique Recherche на нощното ви шкафче или тоалетка. Всички знаем, че постоянството е в основата на всяка грижа, но дали третираме правилните зони, участъци и даваме на кожата си така необходимото, зависи дали сте попаднали на точното място и специалист, който професионално да ви насочи.

Първата ми среща с Biologique Recherche беше опознавателна и премина в Експертния център на бранда в Морско Казино, Варна – прекрасно място, събрало професионалисти, на които съвсем спокойно можете да доверите притесненията, които имате и да поверите кожата си. Предварително си запазете час на място или по телефона, като си отделете горе долу толкова за предстояща консултация и анализ.

Започнах се с диагностика на моментното Състояние на кожата® ,която е първа и задължителна стъпка в методологията на бранда. От ден първи съм се доверила на Никол, която топло и присърце прие притесненията ми, без да ми внедрява онова чувства на вина, което обикновено след диагностика или преглед съвсем човешки изпитваме. Диагностиката е визуална, тактилна и апаратна със SKIN INSTANT® LAB и VISIOLAB ®. Спокойно, няма нищо болезнено или неприятно. С помощта на специални сонди, Skin Instant ® Lab, прецизно измерва следните характеристики: ниво на хидратация, еластичност, пигментации, себум и липидния щит (естествена защита на кожата), като изследването се прилага в различни зони на лицето. Тази разлика ме убеди на 100%, че диагностиката не трябва да се подценява, защото какво си мислим ние и какво е в действителност, може да са две съвсем различни неща. Въпреки че измерва моментното състоянието на кожата, което след 10мин, чаша вода или условия може да бъде различно, резултатите, които ще видите и заключенията, които се правят, не се влияят от подобни действия. Да си го кажем направо, няма как крайните данни да се трогнат дори от + или – няколко часа разлика, защото нито проблемите изчезват с магическа пръчка, нито можете да променим кожата си с такава лекота. 🙂

VisioLab ® допълва Skin Instant  и правят Диагностиката на кожата в центъра още по-прецизна. Чрез използването на специална светлина, VisioLab ® равномерно осветява лицето и прави детайлна снимка с висока разделителна способност, която се използва за специфичен анализ на наличие на пори, несъвършенства, бръчици и пигментни петна. Това информативно “selfie”,  отнема само няколко мига и е много по-точно от обикновен визуален анализ. При мен се оказа една комбинация от всичко, което не очаквах, че ще видя и чуя.. дойдох с чувството, че във времето ще третираме суха кожа и фини линии, а си тръгнах с продукти, с които ще борим пигментация, липса на еластичност и хидратация.

След извършената диагностика със SKIN INSTANT® LAB и VISIOLAB ®, специалистите в центъра имат пълна визуална оценка за състоянието на кожата и съставят персонален план за:

– използване на продукти за домашна грижа
– препоръчителния курс от процедури в центъра

За всеки, те са различни по вид, брой и отнемат различно време. Въоръжете се със сили, търпение и желание, защото без тях, трудно се постигат дългосрочни и добри резултати. След достатъчно месеци в ръцете на Biologique Recherche мога да заключа, че за първи път вярвам и виждам, че съм на прав път и стриктно го следвам. Текстурите са божествени и всеки продукт ми носи истинско удоволствие. Както споделих още в началото, ще споделя за моята грижа в следващ пост, но далеч не ги приемайте като подходящи за вас, а по-скоро като обратна връзка и опит, колко малко, но правилни неща използвам за себе си.

Кои са вашите продукти и как да подобрите състоянието на кожата си, вижте пълния списък от Biologique Recherche центрове ТУК:

Оставам на линия и разположение, ако имате въпроси или искате да споделите своя опит, винаги можете да ми пишете тук на hello@withlovestef.com, facebook, instagram, където ви е удобно и както го чувствате. <3

Прегръдки,

Стеф